HTML

> Poltár (polvax.hu)

FÜGGETLEN KÖZÉLETI KLUB

> Helyszín

Wesley János Lelkészképző Főiskola
Budapest, VIII. kerületi Dankó u. 11.

> Segítség

Nagyon kérem, ha megteheted, - cégeden keresztül vagy magánszemélyként - segítsd az egykori POLVAX klub házigazdája, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületét! Elsősorban pénzadománnyal:
(IBAN: HU26) 
10400140-00026699-00000006
A kedvezményezett neve, címe:
Oltalom Karitatív Egyesület, 1086 Budapest, Dankó u. 9.
(K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Vagy Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség:
(IBAN: HU71)
11763086-15996886-00000000
(OTP Bank Nyrt. – 1051 Budapest, Nádor u. 16.)
Az egyéb természetbeni adományokat (ruha, tartós élelmiszer stb. ) is szívesen fogadják 24 órás ügyeletükön a Dankó u. 15. sz. alatt.

 

> Impresszum

 

Info: Szentirmay László

Tel: 235-0317

mail@polvax.hu

Szerk: Halász Géza

> Mobilinternet

Simor András volt a vendégünk

simor_1.jpgSzolcsánszky Szilvi tudósítása

Az idei első Poltár vendége, január 30-án Simor András volt a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki már vágja  a centit, ugyanis március elején lejár a megbízatása. Szokás szerint a Wesley János Lelkészképző Főiskolán gyülekeztünk, s minél többet járunk a nyóckerbe, annál kevésbé tűnik barátságtalannak a környék. Csak kicsit kell erőltetni, és egykettőre megszokjuk

Éppen a Poltár napján tudatta ország világgal Orbán miniszterelnök, hogy a jegybank következő elnökének személyét az utolsó pillanatig titokban  tartja az estleges spekulációk  elkerülése végett…. Így erről aztán nem kérdeztük, bár annyi elhangzott, hogy a bizonytalanság a legjobb spekulációs eszköz.

    Igen szép számmal gyűltünk össze, ahogy mondani szokták volt, még a csilláron is lógtak. A veterán törzsgárda mellett feltűnően magas volt a fiatalok aránya. Talán az előadó személye, a téma miatt, és azért is, mert Simor igen ritkán lépett a nyilvánosság elé, így jó volt közelről látni és hallgatni egy eleddig független intézmény elnökét.

    A bankelnökkel való esti beszélgetés egy rövid összefoglalóval kezdődött, amely során Simor felvázolta a közelmúltat a jelent, tette mindezt pénzügyi oldalról. Alapvetően is ez jellemezte az eladást, nem volt semmi politika, személyeskedés, csak SZAKMA, amit ő tud, képvisel, mint felelős vezető. Majd következett a nagy kérdés-felelek, amelyet, mint már annyiszor, most is Farkas Zoltán moderált. Ő is kérdezett, meg a közönség is.

    Simor igazi gazdaságpolitikus, aki az est folyamán egy percre sem esett ki szerepéből, arról beszélt, azt képviselte, ami most éppen a dolga, a szék, amiben ül meghatározta tudatát, mondandóját. Véleményét, a feltett kérdésekre adott válaszokat is mindig szakmai oldalról közelítette. Közszolga a szó nemes értelmében, akinek, mint a Nemzeti Bank elnökének feladata: a monetáris politika karbantartása, melynek során a gazdaságban lévő pénzmennyiség mértékét befolyásolja, az irányadó kamatláb  szintjének meghatározása, a gazdaságban levő pénz mennyiségének szabályozása. Simor nem ítélt, nem mutogatott másokra, minden témában azt emelte ki, ami az ő, és csapata feladatkörét érintette.

   S elhangzott két személyes kérdés is: Mit csinálna másképpen? - Határozottabban állna ki a közvélemény elé, hogy mindenki legyen tisztában a Nemzeti Bank feladatával, küldetésével. Az utolsóra, milyen tervei vannak a búcsú utáni időszakra?  - Simor pihenni szeretne… Mi megtapsoltuk, megköszöntük szétszéledtünk, s már a taxisok is odamerészkednek a végére.

Részletesebben lásd itt.

Szilvi fotóit lásd itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polvax.blog.hu/api/trackback/id/tr85055479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása