HTML

> Poltár (polvax.hu)

FÜGGETLEN KÖZÉLETI KLUB

> Helyszín

Wesley János Lelkészképző Főiskola
Budapest, VIII. kerületi Dankó u. 11.

> Segítség

Nagyon kérem, ha megteheted, - cégeden keresztül vagy magánszemélyként - segítsd az egykori POLVAX klub házigazdája, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületét! Elsősorban pénzadománnyal:
(IBAN: HU26) 
10400140-00026699-00000006
A kedvezményezett neve, címe:
Oltalom Karitatív Egyesület, 1086 Budapest, Dankó u. 9.
(K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Vagy Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség:
(IBAN: HU71)
11763086-15996886-00000000
(OTP Bank Nyrt. – 1051 Budapest, Nádor u. 16.)
Az egyéb természetbeni adományokat (ruha, tartós élelmiszer stb. ) is szívesen fogadják 24 órás ügyeletükön a Dankó u. 15. sz. alatt.

 

> Impresszum

 

Info: Szentirmay László

Tel: 235-0317

mail@polvax.hu

Szerk: Halász Géza

> Mobilinternet

Vendégünk volt: Hajdu Nóra és Tarjányi Péter

Migránsok vagy menekültek?

noname_2.jpgAvagy mi a háttere és van-e megoldás a 21. századi népvándorlásra? A Fidesz által a közbeszéd központjába helyezett kérdésekről beszélgettünk Stumpf András újságíró, a Mandiner főmunkatársa profi moderálásával. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő és Hajdu Nóra, az Együtt külügyi szakpolitikusa különböző aspektusból igyekezett megközelíteni ezt a fokozódó európai problémát, de abban egyetértettek, hogy sem az EU vezetők, sem pedig a magyar kormány nem volt felkészülve a migránsok határokat nem ismerő vándorlására. Annak ellenére, hogy a titkosszolgálatok előre figyelmeztettek, és mindegyik kormány pontosan tudja, hogy a következő napokban-hetekben hány illegális bevándorló érkezik határaira.  Mindketten úgy vélekedtek, hogy nem tartják jó megoldásnak a határainkon felhúzott kerítést.
    Hajdu Nóra rámutatott, hogy a magyar kormány rendkívül rossz bizonyítványt állított ki magáról, s ezzel az egész országot lejáratta. Hangsúlyozta, hogy Európa csak együttműködve, egységes intézkedésekkel tudja megoldani ezt a súlyos válságot. Tarjányi Péter emlékeztetett rá, hogy a menekültkérdés már 2012 óta felmerült, de mostanáig senki nem vette komolyan. Szerinte már áprilisban ki lehetett volna jelenteni, hogy nem létezik a schengeni határ és a Dublin III. szerződés halott. Rámutatott, hogy zökkenőmentes az együttműködés a török és a görög embercsempészek között, és az embercsempészet egyik legnagyobb haszonélvezője a török állam, amely egyébként közvetítő üzletkötőkön keresztül veszi meg az Iszlám Állam olaját. Az embercsempészek profitja pedig 17 milliárd dollár /!/ volt.
  A biztonságpolitikai szakértő szerint az EU fél év alatt megoldhatná a válságot. A menekülttáborokban jobb körülményeket kellene biztosítani a háború elől menekült szerencsétleneknek, ugyanakkor sokkal szigorúbb határvédelemre lenne szükség a török-görög határon, akár nemzetközi erők rotációjával. Hozzátette, hogy meg kellene kezdeni a menekültstátuszt el nem nyerő migránsok tömeges visszaszállítását. S erre már van példa a koszovói bevándorlók hazavitelével. Charter járatokkal pár hónap alatt százezreket lehetne visszavinni kiindulási pontjukra.
  Természetesen szóba került a kormány által riogatott terrorveszély is, de mindketten határozottan cáfolták, hogy összefüggés lenne a migránsok és a terroristák között. Tarjányi Péter rámutatott, hogy nem a menekülők adják a terroristák utánpótlását, hanem sokkal inkább a régebben bevándorolt családok radikális imámok által agy-mosott, már Nyugat-Európában született gyermekei.
.
Mártonffy Dániel

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polvax.blog.hu/api/trackback/id/tr37968726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása