HTML

> Poltár (polvax.hu)

FÜGGETLEN KÖZÉLETI KLUB

> Helyszín

Wesley János Lelkészképző Főiskola
Budapest, VIII. kerületi Dankó u. 11.

> Segítség

Nagyon kérem, ha megteheted, - cégeden keresztül vagy magánszemélyként - segítsd az egykori POLVAX klub házigazdája, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületét! Elsősorban pénzadománnyal:
(IBAN: HU26) 
10400140-00026699-00000006
A kedvezményezett neve, címe:
Oltalom Karitatív Egyesület, 1086 Budapest, Dankó u. 9.
(K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Vagy Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség:
(IBAN: HU71)
11763086-15996886-00000000
(OTP Bank Nyrt. – 1051 Budapest, Nádor u. 16.)
Az egyéb természetbeni adományokat (ruha, tartós élelmiszer stb. ) is szívesen fogadják 24 órás ügyeletükön a Dankó u. 15. sz. alatt.

 

> Impresszum

 

Info: Szentirmay László

Tel: 235-0317

mail@polvax.hu

Szerk: Halász Géza

> Mobilinternet

December 3-án vendégünk: Majtényi László

poltar_sema_1.jpg

Majtényi László lesz a vendégünk december 3-án, csütörtökön 19,00 órakor a Wesley Főiskolán.

Alapító elnökként célkitűzése, hogy az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (www.ekint.org) fontos politikai kérdésekben tegyen konkrét állásfoglalást, s konferenciákon, nyilatkozatokban felhívja a társadalom és a kormányzat figyelmét egyes fontos kérdésekre. Így segítse a jogtudatos közvélemény kialakulását, és befolyásolja a közhatalmat gyakorlókat. Konkrét közpolitikai javaslatokkal, koncepciókkal, háttértanulmányokkal fordul közvetlenül a politikai döntéshozókhoz, tovább hosszabb távú kutatásokat, felméréseket végez a demokratikus köztársaság egyes intézményeinek (pl. bíróságok, önkormányzatok, rendőrségek) vagy közszolgáltatásainak (oktatás, egészségügy, kultúrafinanszírozás stb.) állapotáról.

Miért találóbb a "maffiaállam" minősítés helyett a Bibótól vett "dúvadállam"? Mitől "hullafoltos" az Alkotmánybíróság? Hogyan látja a demokratikus ellenzék szerepét és helyzetét? Valóban bojkottálni kellett volna az önkormányzati, esetleg az országgyűlési választást? Milyennek látta Göncz Árpádot, aki szerinte "kisképű" volt és "lennhéjázott"? Hogyan jutottunk el a Göncz Árpád által a Nagy Imre temetésre javasolt üres koporsótól az üres Alaptörvényig? Hogyan lehet újraalapítani a nyilvánosság tereit, a köztársaság intézményeit? Mi történt az Igazmondó Alapítványával, amely a korrupció ellen harcol? Ilyen kérdésekről beszélgetünk Majtényi Lászlóval a klubesten.


noname_1_3.jpgMAJTÉNYI LÁSZLÓ
jogtudós, egyetemi tanár

1950-ben Budapesten született, 1975-ben jogi diplomát szerzett az ELTÉ-n, jogtanácsos volt a Mahartnál, majd 1980-tól egy évtizedig a Műegyetemen oktatott. 1990-ben az Alkotmánybíróság munkatársa, később főtanácsosa lett. 1995-ben Göncz Árpád köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlésadatvédelmi biztosnak választotta. Ennek lejártakor, 2001-ben ügyvédi irodát nyitott, 2003-ban megalapította az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet, melynek máig is elnöke. 1993-ban kandidátus, 2010-ben akadémiai doktor lett, 2003-2010-ig a Pécsi Egyetemen docens, 2010 óta pedig Miskolcon tanít egyetemi tanárként. 2005-2008-ig az Egyenlő Bánásmód Hatóság tanácsadó testületének tagja, 2007-ben Sólyom László az állampolgári jogok országgyűlési biztosának jelölte, de nem kapta meg a szükséges kétharmadot (mivel elsősorban a fideszesesek elutasították) . 2008-ban viszont megválasztották az Országos Rádió és Televízió Testület élére, de alig több mint másfél év után lemondott, mert a szocik és a fideszesek egymás köztelmutyizták a rádiófrekvenciákat. Kutatási területe kezdetben a tengeri jog volt, később alkotmányjogi kérdések felé fordult, adatvédelemmel és információszabadsággal foglalkozott, 1988-ban Norvégiában, 1992-ben Svédországban kutatta az ombudsmani rendszert. Nős, két fia és egy lánya van. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polvax.blog.hu/api/trackback/id/tr118101600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása