HTML

> Poltár (polvax.hu)

FÜGGETLEN KÖZÉLETI KLUB

> Helyszín

Wesley János Lelkészképző Főiskola
Budapest, VIII. kerületi Dankó u. 11.

> Segítség

Nagyon kérem, ha megteheted, - cégeden keresztül vagy magánszemélyként - segítsd az egykori POLVAX klub házigazdája, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületét! Elsősorban pénzadománnyal:
(IBAN: HU26) 
10400140-00026699-00000006
A kedvezményezett neve, címe:
Oltalom Karitatív Egyesület, 1086 Budapest, Dankó u. 9.
(K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Vagy Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség:
(IBAN: HU71)
11763086-15996886-00000000
(OTP Bank Nyrt. – 1051 Budapest, Nádor u. 16.)
Az egyéb természetbeni adományokat (ruha, tartós élelmiszer stb. ) is szívesen fogadják 24 órás ügyeletükön a Dankó u. 15. sz. alatt.

 

> Impresszum

 

Info: Szentirmay László

Tel: 235-0317

mail@polvax.hu

Szerk: Halász Géza

> Mobilinternet

Jól sikerült a Bajnai POLVAX január 17-én...

Eddigi rekord résztvevővel 280 érdeklődővel tartottuk meg az eddigi legnagyobb érdeklődéssel várt POLVAX estet, amelyen Bajnai Gordon volt a vendégünk. A tavaly megígért látogatásnak különös jelentőséget adott, hogy a válságmentő kormány miniszterelnöke éppen egy héttel ezelőtt - tőle szokatlan hevességgel - igen alapos elemzéssel élesen bírálta az Orbán kormány tevékenységét. Majdnem egyórás előadásában körültekintő elemzést adott a válság hátteréről, Európa szerepéről és lehetőségeiről, majd a Farkas Zoltán által moderált kérdés-válasz párbeszédben megerősítette az elmúlt napokban kifejtett kritikai nézeteit a honi viszonyokról.

A Bajnai POLVAX-ról részletesen írt állandó tudósítónk: Szolcsánszky Szilvi; a kormányfőt tévesen pártalapítással hírbe hozó Origó munkatársa: Dull Szabolcs és a Népszabadság újságírója: Szalay Tamás Lajos is.

 


 

   Az előműsor a Melody Bank zenekar, a mostanság nem túl népszerű bankszektorban dolgozó örömzenészek társulása volt, akik saját bevallásuk szerint kedvelik a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek zenéjét, abból is a kicsit édes–búsabb változatokat. A szép számban összegyűlt tömeg, akik között nem egy fotós és újságíró is helyet foglalt, ezen az estén azonban nem volt eléggé fogékony a zenére, mert mindenki türelmetlenül várta, hogy a választások óta erősen háttérbe húzódó Bajnai Gordon miniszterelnök vajon mire készül a hozzá mérten hangos megnyilvánulásaival. Majd jött a miniszterelnök, aki a hónapokkal ezelőtti egyeztetés szerint ezen az estén elsősorban az EU együttműködésből, illetve májusban létrehozott Haza és Haladás c. alapítványának tevékenységéből „készült”. Bajnai alapvetően hisz az EU-ban és annak jövőjében is, de az általa felvázolt Európa jövőkép, nem tűnik túl rózsásnak és konfliktusmentesnek sem. A tőle megszokott higgadtsággal nem személyeskedve felvázolta a lehetséges veszélyeket, hozzátéve, hogy ahol megtörtént a demokratikus tőkefelhalmozás, ott kisebb a sérülés veszélye. Mivel a POLVAX előtt egy héttel a színre lépett, nem úszhatta meg a hazai közéletre vonatkozó kérdéseket sem. (Sz.Sz.)

   „Nem külső hatalmaktól kell féltenünk a szabadságunkat” - mondta a fórumbeszélgetésen Bajnai Gordon. Arról beszélt, hogy a világgazdaság az 1930-as évek óta a legnagyobb válságát éli, jelenleg a második hullámban tartunk, most már „a válságkezelésből fakadó válságot kezeljük”. Úgy vélte, Európának nincs más útja előre, mint mindegyik tagországban erős megszorításokat végrehajtani az egyensúly visszaállítása érdekében és ezzel párhuzamosan strukturális reformokat is levezényelni. A következő években sokkal lassabb lesz a növekedés, óriási deficiteket kell elhordani és tovább szűkül a hitelfinanszírozás. Bajnai szerint a válság felgyorsította a problémákat, s ilyen feszültségforrás lehet egész Európában a demográfiai probléma, amelynek következményeként át kell alakítani a nyugdíjrendszert, mindenhol gyors beavatkozások kellenek, így Magyarországon is. A volt kormányfő szerint a válságok mindig felerősítik a protekcionizmust és a nacionalizmust, ami szétfeszítheti a megszokott kereteket a világban. (Sz.T.L.)

Nehéz megtippelni, ki lesz az ellenzék vezetője a következő választásokon, mert az is kérdés, hogy lesznek-e demokratikus választások Magyarországon. Vagyis nehéz megmondani, ki lesz alkalmas, hogy leváltsa a jelenlegi kormányfőt: lehet, hogy egy néptribun tudja egyesíteni a baloldalt, lehet, hogy egy ravasz pártpolitikus békíti majd össze az ellenzéki pártokat" - mondta Bajnai Gordon a Polvax rendezvényén. Hozzátette, hogy neki nincsenek ilyen tervei. A volt miniszterelnök kijelentette, nem akar árnyékkormányt alakítani, de segítené terveivel a következő kormányt. Bajnai Gordon arról, hogy az EU kedden három eljárást indított Magyarország ellen, azt mondta, "mintha kívülről akarnák felhívni az érdekeinkre a figyelmet". Saját szerepvállalásáról pedig azt mondta: "nehéz eldönteni, visszamegy-e az ember a politika világba, de ez a szakasz nálam lezárult, nincs ambícióm arra, hogy politikai mozgalmat vezessek, vagy miniszterelnökségre törjek". Hozzátette, hogy ha nem lesz a következő voksoláskor "egy domináns ellenzéki párt, akkor az ellenzéknek egy listán kell indulnia, és közös jelöltet kell találni kormányfőnek". Bajnai hangsúlyozta többször is, hogy "azt kell támogatni, aki alkalmas lesz, és nem szabad az egyéni vágyakat előtérbe helyezni, mert aki ezt teszi, az ellensége a változásoknak". (D.Sz.)

Sz.Sz.:  http://sziliszolcsi.blog.hu/2012/01/18/polvax_bajnaival
D.Sz.:  http://www.origo.hu/itthon/20120118-nem-akar-arnyekkormanyt-alakitani-bajnai-gordon-volt-miniszterelnok.html
Sz.T.L.: http://nol.hu/belfold/bajnai___sokan_es_sokat_fognak_meg_szenvedni_

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polvax.blog.hu/api/trackback/id/tr353593738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása