HTML

> Poltár (polvax.hu)

FÜGGETLEN KÖZÉLETI KLUB

> Helyszín

Wesley János Lelkészképző Főiskola
Budapest, VIII. kerületi Dankó u. 11.

> Segítség

Nagyon kérem, ha megteheted, - cégeden keresztül vagy magánszemélyként - segítsd az egykori POLVAX klub házigazdája, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületét! Elsősorban pénzadománnyal:
(IBAN: HU26) 
10400140-00026699-00000006
A kedvezményezett neve, címe:
Oltalom Karitatív Egyesület, 1086 Budapest, Dankó u. 9.
(K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Vagy Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség:
(IBAN: HU71)
11763086-15996886-00000000
(OTP Bank Nyrt. – 1051 Budapest, Nádor u. 16.)
Az egyéb természetbeni adományokat (ruha, tartós élelmiszer stb. ) is szívesen fogadják 24 órás ügyeletükön a Dankó u. 15. sz. alatt.

 

> Impresszum

 

Info: Szentirmay László

Tel: 235-0317

mail@polvax.hu

Szerk: Halász Géza

> Mobilinternet

Bodnár Zoltán lesz a vendégünk június 10-én

noname.jpg

Bodnár Zoltán lesz a vendégünk június 10-én, szerdán 19,00 órakor a Wesley Főiskolán.

Valóban szárnyal a magyar illiberális gazdaság? Hogyan képes robusztus, három százalékos növekedést produkálni, milyen alapokon, meddig és miért? Hogyan ítéli meg a Magyar Nemzeti Bank politikájában bekövetkezett változásokat: az árfolyamnyereség elköltését ingatlanokra, oktatásra, az elnök új tankönyvét? Mi a felelőssége a jegybanknak a brókerbotrányokban? Miről árulkodik a Quaestor-ügy? Nomen est omen (="közpénzbeszedő")? Jogos-e a károsultak megsegítése? Ilyen kérdésekre keressük a választ a neves bankárral, az eredetileg jogi végzettségű Bodnár Zoltánnal, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökével, a CIB egykori vezérigazgatójával, aki az állami infrastruktúra-projektek irányításába is belekóstolt. A beszélgetés során szóba kerül az is, miként kötött ki a Liberális Pártban, és hogy annak jelöltjeként a tavalyi főpolgármesteri választáson miért indult el Bokros Lajossal szemben, gyengítve az esélyeit? Egyáltalán, 2018-ban milyen sanszai lehetnek a széttagolt ellenzéknek? 

Moderátorunk ismét Farkas Zoltán lesz.


unnamed.jpgBODNÁR ZOLTÁN

jogász, bankár, egyetemi docens

1958-ban született Salgótarjánban. Az ELTE-n végzett, ahol 1983-ban állam- és jogtudományi doktor lett, 1987-ben pedig kandidátus. A rendszerváltásig a Pénzügyi Jogi Tanszéken volt előadó, tanársegéd, adjunktus, majd docens - közben másodállásban a Pénzügyminisztérium előadója. 1989-ben az MNB Tőkepiaci Főosztályának osztályvezető-helyettese, 1991-ben ügyvezető igazgatója és Surányi György elnöki tanácsadója. 1993-ban utána megy a CIB Bankba ügyvezető igazgatónak, majd amikor 1995-ben visszatér a jegybank élére, ismét közvetlen munkatársa lesz ügyvezetőként, később alelnökként. 1995-1997-ig az MNB londoni leánybankjának, a Hungarian International Banknak az elnöke. (MNB-alelnökként) 1997-1998 között a Világbank és az EBRD magyarországi alkormányzója. A Fidesz-kormány  hivatalba lépéseután Bodnár visszatér CIB-hez, ahol vezérigazgató-helyettes, vezérigazgató, majd tanácsadó. 2002 márciusától pénzügyi pályáján 3 év szünet: a Nemzeti Autópálya Rt. vezérigazgatója, később elnöke is lett; 2005-2010-ig viszont már az Exim Bank vezérigazgatója a Fidesz 2010-es győzelméig.
Számos pénzügyi jogi cikk szerzője (publikációinak száma meghaladja a százat), nemzetközi társaságok tagja. 1995-től 7 évig tagja volt a londoni Central European Growth Fund befektetési alap igazgatóságának és a Budapesti Értéktőzsde vezető testületének, a Tőzsdetanácsnak. 1996-tól a GIRO Elszámolásforgalmi Rt. elnöke volt,
1991 óta félállású egyetemi docensként pénzügyi jogot oktat az ELTE ÁJK Pénzügyi Jogi Tanszékén
2014-ben a Liberális Párt főpolgármester-jelöltje, s azóta a média egyre gyakoribb vendége a legkülönbözőbb gazdasági témákban, legutóbb például a bróker-botrány elemzésében.

Kortárs képzőművészeti gyüjteményét tavaly a 10 legfontosabb hazai magángyűjtemény közé választották.
Nős, három gyermeke van.



unnamed_1.jpgAkarod dedikáltatni?
 

Farkas Zoltán: Hét szűk esztendő

Ha még nincs meg Zoli kitűnő könyve, és szeretnéd megvenni kedvezményesen, s dedikáltatnád, akkor jelezd egy válasz levélben, a mail@polvax.hu-n, mert akkor június 10-én megkaphatod! (Vagy ha megvan, hozd el! :-) )
A hét szűk esztendő a Gyurcsány-kormány 2006-os stabilizációját, a Bajnai-kormány válságkezelését és az Orbán-kormány „fülkeforradalmát” tekinti át, elemezve, hogy az egymást váltó, eltérő gazdaságpolitikai felfogások és próbálkozások következtében miként s miért vergődik a magyar gazdaság, a folyamatok hogyan vezettek el az állam gazdasági teljhatalmát törvényesítő önkénygazdaságig.
Mint Kornai János (a Harvard és a Corvinus emeritusz professzora) írta: "Kitűnő tollú újságíró van Magyarországon, szerencsére, nem is egy. Van számos felkészült gazdasági szakértőnk. Ám az olyan ember, akire mind a két elismerő jellemzés ráillene, igen ritka. Egyet jól ismerek: Farkas Zoltánt. Gimnazista kora óta nyomon követtem pályáját, örömmel figyeltem tehetsége kibontakozását, tekintélye felfelé ívelését. Most pályafutása új csúcsponthoz érkezett; új könyvében megmutatkozik minden erénye: a naprakész tájékozottság a hazai és a külföldi eseményekben és irodalomban, a probléma felismerésére való készség, az elmélyültség, a szakmai műveltség és mindezzel elválaszthatatlanul összeötvöződve, az elkötelezettség a demokrácia és a piacgazdaság iránt. Tanulságos és olvasmányos művét melegen ajánlom az olvasó figyelmébe."


Tehát szeretettel várunk minden érdeklődőt június 10-én, szerdán 18,45-kor a Dankó u. 11-ben, a Wesley János Főiskolán. (A térképet lásd a honlapon:www.polvax.hu !)

Üdv:

 

Szentirmay László

(Irma)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polvax.blog.hu/api/trackback/id/tr957483082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása