HTML

> Poltár (polvax.hu)

FÜGGETLEN KÖZÉLETI KLUB

> Helyszín

Wesley János Lelkészképző Főiskola
Budapest, VIII. kerületi Dankó u. 11.

> Segítség

Nagyon kérem, ha megteheted, - cégeden keresztül vagy magánszemélyként - segítsd az egykori POLVAX klub házigazdája, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületét! Elsősorban pénzadománnyal:
(IBAN: HU26) 
10400140-00026699-00000006
A kedvezményezett neve, címe:
Oltalom Karitatív Egyesület, 1086 Budapest, Dankó u. 9.
(K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Vagy Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség:
(IBAN: HU71)
11763086-15996886-00000000
(OTP Bank Nyrt. – 1051 Budapest, Nádor u. 16.)
Az egyéb természetbeni adományokat (ruha, tartós élelmiszer stb. ) is szívesen fogadják 24 órás ügyeletükön a Dankó u. 15. sz. alatt.

 

> Impresszum

 

Info: Szentirmay László

Tel: 235-0317

mail@polvax.hu

Szerk: Halász Géza

> Mobilinternet

Civil polvax

POLVAX klub dec. 8-án, csütörtökön 18,oo-kor a civil mozgalmakról - előműsor: Gerendás Péter


Az egyre erősödő civil mozgalmak lehetőségéről és korlátairól lesz szó a következő POLVAX esten: vendégünk Dénes Balázs (a TASZ elnöke), Istvánffy András (a 4K! koordinátora) és Juhász Péter (a Milla szóvívője) 

Nagyon jól sikerült a kissé megkésett első őszi POLVAX klubest az új helyszínen, a Horánszky utcában, az egykori Makarenko koleszban. (Köszönet az épületet átvett Jezsuita Rendnek, hogy a rajkosokhoz hasonlóan befogadott minket!) Gondolom, senki nem sértődött meg, hogy Földes Péter 2/3-os ütemű versprózája után a beharangozott Neoprimitív együttest meglepetésre Bródy János helyettesítette. (Nagyszabású december 20-i SYMA koncertje miatt kellett ez a kis turpisság, mert nem lehetett nyilvánosan meghirdetni...) Külön köszönet neki, hogy a Neoprimitívhez fűződő több évtizedes barátsága miatt gratis jött el játszani... Most megjelent új CD-jének (Az Illés szekerén) kitűnő számaival méltán aratott hatalmas vastapsot és nem volt véletlen, hogy a szünetben hosszas sor kígyózott a dedikációnál...

Ezzel jól megalapozta a hangulatot az esti beszélgetéshez Surányi Györggyel. Segítő moderátorunk, Farkas Zoltán rögtön az elején felpörgette a beszélgetést, hiszen gyors, éles kérdéseivel elkerültük, hogy hosszas szakmai bevezető előadást halljunk, s ezután a közönség részéről is záporoztak a kérdések. A CIB Bank elnöke állta a sarat, helyenként erősen szakmai válaszainál persze erősen kellett koncentrálnia még egy-két ex-közgázos hallgatónak is... Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy 1/2 11-kor moderátori közbelépésre kellett véget vetni a kérdések sorozatának, de méltán kapott nagy tapsot Surányi György is.

Küzdöttünk, hogy a beharangozott beszélgetés Bajnai Gordonnal összejöjjön, de a kéthónapos amerikai vendégprofesszorkodás után hazatért volt miniszterelnök programja annyira zsúfolt most az év végéhez közeledve, hogy külföldi útjai miatt egyszerűen nem jött össze a dolog. De ígéretet kaptunk, hogy akár már januárban eljön a POLVAX klubba...

December 8-án az előműsor sztárja: Gerendás Péter, aki 1976-ban az első POLVAX-ok egyikén még a Los Pachungos zenekar tagjaként játszott nekünk, s azóta is jó barátságban vagyunk vele.

1956-ban született, 20 évesen alapította meg Láma együttesét, majd sokat turnézott az LGT-vel, Zoránnal. Írt dalokat Zoránnak, Koncz Zsuzsának, Friderikának. 1992 óta jelennek meg lemezei, számos kitüntetés tulajdonosa (Radnóti Miklós Díj, Lovagkereszt stb.).

Végül egy igen aktuális téma lesz az idei utolsó POLVAX-on: a civil mozgalmak jövője... Már a Szabadsajtó útján tartott március 15-i több tízezres tüntetésen, de még inkább az október 23-i még nagyobb szabású megmozduláson kiderült, nemcsak néhány fiatal értelmiségi és diák állásfoglalásáról van szó, hanem nagy tömegek életérzését fejezi ki Karsay Dorottya kult-dala: "Nem tetszik a rendszer..." Az 56-os forradalom évfordulóján tartott legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvényen az újra előadott dal mellett a legnagyobb tapsot éppen három vendégünk aratta - nem véletlenül. Erről, illetve a civil mozgalmak fokozódó tevékenységéről lesz tehát szó a dec. 8-i POLVAX-on.

Vendégeink:

DÉNES BALÁZS:

1975-ben született Budapesten, 1998-ban végzett az ELTE jogi karán, és még egyetemistaként kezdett a TASZ-nál dolgozni. Egy 2003-as amerikai ösztöndíjtól eltekintve 1997 óta a TASZ munkatársa, 2004 óta elnöke. Volt ügyvédjelölt, jogsegélyszolgálat-munkatárs, drogpolitikai programvezető is. Alapító tagja a Kendermag Egyesületnek és az Ártalomcsökkentők Közhasznú Egyesületének, továbbá hasonló külföldi egyesületeknek is vezetőségi tagja. (Lásd: www.tasz.hu)

ISTVÁNFFY ANDRÁS:1981-ben született Budapesten. 2005-ben végzett az ELTE BTK kommunikáció–magyar szakán. Önkénteskedett Dél-Amerikában, dolgozott az MTA Nyelvtudományi Intézetében és a Védegylet sajtósaként is. 2005 óta dolgozik a civil szférában, 2007 óta a 4K! mozgalomban, amelynek jelenleg koordinátora. A – a közéleti aktivizmus mellett – gerillamarketinggel foglalkozik. (Lásd: http://negyedikkoztarsasag.hu  --- illetve legutóbbi interjúja: http://www.nol.hu/belfold/4k__-_feltornek_a_betont ) 

JUHÁSZ PÉTER:

1971-ben született Budaesten, a Kodolányi János Főiskola PR szakán végzett, majd 10 évet a bank-szférában dolgozott, 2003-ban kezdett tevékenykedni a civil szférában, 3 éve a TASZ munkatársa, a Roma program terepmunkása. A Tilos Rádió kurátora, a Milla egyik fő szervezője, az okt. 23-i tüntetés szóvívője. (Lásd:  nemtetszikarendszer.blog.hu !)

Szóljatok minél több egykori és mai polvaxosnak, barátaitoknak, üzletfeleiteknek, s gyertek el december 8-án este 6-ra a "Makarenkó"-ba...

Megköszönjük, ha leírjátok véleményeteket például a november 9-i POLVAX-ról, illetve ha jeleznétek, hogy a jövő félévben milyen témában és kivel beszélgetnétek szívesen, s ki legyen az előműsorban...

Mi szeretettel várunk Benneteket:

Irma

& a Neoprimitív

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polvax.blog.hu/api/trackback/id/tr963411359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása