HTML

> Poltár (polvax.hu)

FÜGGETLEN KÖZÉLETI KLUB

> Helyszín

Wesley János Lelkészképző Főiskola
Budapest, VIII. kerületi Dankó u. 11.

> Segítség

Nagyon kérem, ha megteheted, - cégeden keresztül vagy magánszemélyként - segítsd az egykori POLVAX klub házigazdája, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületét! Elsősorban pénzadománnyal:
(IBAN: HU26) 
10400140-00026699-00000006
A kedvezményezett neve, címe:
Oltalom Karitatív Egyesület, 1086 Budapest, Dankó u. 9.
(K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Vagy Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség:
(IBAN: HU71)
11763086-15996886-00000000
(OTP Bank Nyrt. – 1051 Budapest, Nádor u. 16.)
Az egyéb természetbeni adományokat (ruha, tartós élelmiszer stb. ) is szívesen fogadják 24 órás ügyeletükön a Dankó u. 15. sz. alatt.

 

> Impresszum

 

Info: Szentirmay László

Tel: 235-0317

mail@polvax.hu

Szerk: Halász Géza

> Mobilinternet

Június 14-én 3. POLVAX: Blue sPot és Oszkó Péter

Május 25-én igencsak jól sikerült a 2. POLVAX-est is. Állandó tudósítónk, Szolcsánszky Szilvi már minden szépet és jót leírt a Neoprimitív koncertjéről, majd a Kéri Lacival folytatott hangulatos beszélgetésről. Az első POLVAX-on hiányolt Földes Péter kitűnő formában volt, és napra késszé próbálta varázsolni a helyenként leporolni való, de néha örökzöldnek bizonyult szövegeket. Jeti sajnos hivatalos külföldi útja miatt nem lehetett itt, így brilliáns táncát a Szép gyári nap-ban és sarlólendítését a Várj, míg felkel-ben Gyula igyekezett helyettesíteni. Kéri Laci egy precíz tudományos bevezető fejtegetés után kitűnő elemzést nyújtott, és a végén irigykedtünk, mert szinte jobban megnevettette a hallgatóságot, mint a Neoprimitív... Persze az elég alaposan kiderült fejtegetéséből, hogy a helyzet nem ennyire vicces...

Reméljük, az első kettő után a 3. POLVAX program ugyanilyen sikeres lesz, amikor is június 14-én, kedden este 8-kor először a kitűnő Blue sPot zenekar koncertjét élvezhetjük, majd Oszkó Péter lesz beszélgetőpartnerünk. 

A Blue sPot 2005. őszén alakult, amikor Bárth János (gitár és ének) és Kendik Gergely (zongora, orgona és gitár) az Eötvös Kollégium pincéjében akusztikus felállásban a blues klasszikusait kezdte játszani, zenei aláfestést adva pörgő hangulatú egyetemi buliknak. Hamarosan Őry Tamással (dob), Kelemen Lászlóval (basszusgitár) és valamivel később Oszkó Péterrel (szájharmonika) Blues Project néven alakítottak zenekart, és többórás repertoárt állítottak össze elsősorban ismert blues-rock dalokból, ide értve olyan klasszikusokat, mint Eric Clapton, Jimi Hendrix, a Doors, a Deep Purple vagy John Mayall. Kedvenc helyeik közé tartozik a Zappa Café, a Könyvtár Pince, de előfordultak már a Show-Room egyes rendezvényein vagy a Tandem Café színpadán, valamint Kapolcson, a Művészetek Völgyében és tavaly a Sziget Fesztiválon is. Műsorukban egyre nagyobb számban jelennek meg saját dalok (Bárth és Kendik zenéjére, János szövegével), benne mind gyakrabban magyar népzenei hatás is tapasztalható. 2011-ben az új dobos a a magyar blues-élet ismert alakja, Mezőfi István "Fifi" lett. (Június 14-én Kendik Gergely külföldi útja miatt igazoltan hiányzik...) Dalaikat egyelőre az interneten publikálták, "Stílusgyakorlatok" címmel.

Lásd még: www.bluespotmusic.hu – illetve: YouTube

Oszkó Péter – jogász, üzletember, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, az (OTP) PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója

* Budapesten született 1973. március 22-én.

* 1997-ben végzett az ELTE Jogi Karán, ahol a HÖK elnöke is volt.

* Első munkahelye (negyedéves egyetemista korától) a KPMG könyvvizsgáló és tanácsadó világcég volt, amelynek londoni tagvállalatánál is dolgozott. 2001-ben a Freshfields Bruckhaus Deringer ügyvédi irodahálózat magyarországi csapatához, majd 2004-től a Deloitte-hoz csatlakozott (egyből partnerként) Alig két év alatt az adótanácsadás üzletág vezetője lett, majd miután Simor András elnök-vezérigazgató 2007 tavaszán az MNB elnöke lett, Oszkó vette át a helyét, a cégnél meglepően fiatalon.

* Részt vett a 2008 végén alakult, majd 2009 tavaszán megszűnt civil Reformszövetség alternatív gazdaságpolitikai programjának kidolgozásában, az adó- és járulékrendszer reformjával kapcsolatos javaslatokkal foglalkozó munkacsoport vezetőjeként.

* A válságmentő Bajnai-kormány pénzügyminisztere volt (2009.IV.14.- 2010.V.29.), s a tandem igen komoly hazai és nemzetközi elismerést vívott ki a korábbi évek és a súlyos világválság okozta nehéz helyzetből történő kilábalásért.

* 2007-ben az év fiatal menedzserének választották.

* Nős, egy lánya és egy fia van. Hobbija a fallabdázás, a sziklamászás, a sakkozás, a fotózás és a szájharmonikázás.

Nézzétek meg Oszkó Péter kitűnő blogját: http://oszkopeter.blog.vg.hu/  illetve: legutóbbi bejegyzését Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványának blogján http://hazaeshaladas.blog.hu/2011/05/27/lehetseges_konvergenciapalyak.

Továbbra is érvényes kérésünk, hogy akinek kedve és ideje van, írja le véleményét az első két POLVAX-ról (mi tetszett és mi nem...), kit kellene meghívni a nyári szünet után - milyen témákat kellene boncolgatni. Ezen kívül azt is megköszönnénk, ha leírnátok emlékeiteket a régi POLVAX-okról, amit föltennénk a polvax.blog.hu Polvax anno szekciójába.

Szóval találkozunk június 14-én, kedden este 8-kor az A38 Hajón. Szóljatok barátaitoknak is!

Üdv:Irma

& a Neoprimitív

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://polvax.blog.hu/api/trackback/id/tr892945585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KincsesGy 2011.06.15. 23:06:08

A tegnapi Blue sPot koncertről itt vannak még képek.
_És gratulálok az egészhez, nagyon jó este volt, mindkét felvonás!
picasaweb.google.com/kincsesgyula/BlueSPotPolvax02?authkey=Gv1sRgCOiZkKuk3cOcfQ#
süti beállítások módosítása