HTML

> Poltár (polvax.hu)

FÜGGETLEN KÖZÉLETI KLUB

> Helyszín

Wesley János Lelkészképző Főiskola
Budapest, VIII. kerületi Dankó u. 11.

> Segítség

Nagyon kérem, ha megteheted, - cégeden keresztül vagy magánszemélyként - segítsd az egykori POLVAX klub házigazdája, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületét! Elsősorban pénzadománnyal:
(IBAN: HU26) 
10400140-00026699-00000006
A kedvezményezett neve, címe:
Oltalom Karitatív Egyesület, 1086 Budapest, Dankó u. 9.
(K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Vagy Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség:
(IBAN: HU71)
11763086-15996886-00000000
(OTP Bank Nyrt. – 1051 Budapest, Nádor u. 16.)
Az egyéb természetbeni adományokat (ruha, tartós élelmiszer stb. ) is szívesen fogadják 24 órás ügyeletükön a Dankó u. 15. sz. alatt.

 

> Impresszum

 

Info: Szentirmay László

Tel: 235-0317

mail@polvax.hu

Szerk: Halász Géza

> Mobilinternet

Októberi vendégünk: Hajdú Nóra és Tarjányi Péter

polvax.jpg
A migráns kérdés hátteréről és aktualitásairól beszélgetünk Hajdu Nórával, az Együtt külügyi szakpolitikusával és Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértővel október 14-én, szerdán 19,00 órakor a Wesley Főiskolán.

Az idén rendkívül felerősödött népvándorlás megrengette Európa szinte mindegyik országát, és különösen érzékenyen érinti hazánkat, annak ellenére, hogy az ide érkezők egyáltalán nem tekintik célállomásnak.  A kormányzati válaszlépések következtében Magyarország imidzse soha nem látott mélységbe zuhant, ugyanakkor itthon a Jobbikot jobbról előző Fidesz csökkenő népszerűsége megfordult. Az európai vezetők bizonytalankodása, Merkel szíreket biztató nyilatkozata csak ösztönözte a vándorútra indulókat. Nyugat-Európa vezetői ugyanakkor lassan kezdik ritkábban felmutatni a "Welcome" táblákat, s mintha titokban már festenék a cserére szánt "Closed" feliratokat...
     Menekültek vagy migránsok? 
Vajon a háborús övezetek hadurai és az embercsempész csoportok amigráció fő mozgatói és haszonélvezői, akik az emberek legyilkolása helyett megmaradt vagyonuk átadására ösztönzik a szerencsétleneket? Talán ez a XXI. század eddigi legnagyobb mocskos üzlete?Hogyan lehetne megállítani a népvándorlást? Milyen következményei lehetnek mindennek Európára és hazánkra? Ilyen kérdésekre keressük a választ Hajdu Nórával és Tarjányi Péterrel. A moderátor: Stumpf András, a Mandiner főmunkatársa.

 



noname_1.jpgdr. HAJDU NÓRA
az Együtt külügyi szakpolitikusa
1976-ban született. 1999-ben az ELTE Jogi Karándiplomázott jogász szakon, 2004-ben pedig a Szegedi Tudományegyetem Bölcsész Karán kommunikáció szakon. Parlamenti ösztöndíjas volt a berlini Humboldt Egyetemen és PhD-ösztöndíjas a washingtoni American University-n. 2001-ben újságíróként dolgozott a Pannon Lapok Társaságánál. 2002 és 2011 között a kulturális és oktatási tárcánál köztisztviselő: a politikai államtitkár tanácsadója, majd a Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályának vezetője, illetve a Kulturális Örökségvédelmi és Koordinációs Főosztály vezetője. 2011-től a Napvilág Kiadó projektkoordinátora. Több szakmai publikáció szerzője és könyv szerkesztője, illetve társszerzője. 2012 óta az ELTE Társadalomtudományi Kar Politikai és Nemzetközi Tanulmányok Intézetének oktatója.
    Az Együtt – a Korszakváltók Pártja alapító tagja, a platformok megszüntetéséig a MILLA Egyesület ügyvivője. Az európai parlamenti választásokon képviselőjelölt, az őszi önkormányzati választásokon II. kerületi polgármesterjelölt, azóta kerületi önkormányzati képviselő. A 2014. júniusi tisztújító taggyűlésen beválasztották az Együtt elnökségébe, ő a párt külügyi szakpolitikusa.
Két gyermek édesanyja.


noname_1_2.jpgTARJÁNYI PÉTER
biztonságpolitikai szakértő
Budapesten született 1969-ben. A középiskola után a Kossuth Lajos Katonai Főiskolát végezte el 1990-ben. A Rendőri Ezredben dolgozott, majd a Rendőrség Különleges Szolgálatánál több parancsnoki beosztást is ellátott és több száz akciót irányított. Részt vett az USA Külügyminisztériumának szervezésében a University of Lousiana válságkezelési és kríziskommunikációs felkészítésén. Elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakát, leszerelése után az FBI Akadémia – Nemzeti Oktatási Központjában kurzusokat vezetett. Informatikai védelemmel foglalkozó céget alapított, amely többek között az Államkincstárnak, az APEH-nek dolgozott. Katonai, rendőri és tanári diplomája mellé 2009-ben közgazdasági végzettséget szerzett a Corvinuson is. Legfrissebb szakmai továbbképzését a Harvard Egyetemen ’Central Challenges of American National Security, Strategy and the Press’ témában végezte 2015 áprilisában.
    Negyed százados nemzetbiztonsági, rendőrségi tapasztalata miatt sokszor nyilatkozik szakértőként a legkülönbözőbb médiumokban. Az utóbbi években nem volt olyan a politika, a titkosszolgálatok és a rendfenntartó szervek összefonódását érintő botrány, amelyben ne kérdezték volna meg a véleményét az okokról, a háttérben lezajló játszmákról és a lehetséges kimenetelekről. Az üzleti élet mellett gyakran hívják szakértőnek biztonságpolitikai és rendőrségi ügyekben. Rendszeresen szerepel különböző tévécsatornák beszélgetős műsoraiban, napilapokban, internetes hírportálok cikkeiben - napjainkban elsősorban a migráció hátteréről és kérdéseiről. Számos történelmi doku-fikciós könyv szerzője: a Libri Kiadónál tavaly jelent meg az Elhallgatott évszázad trilógia I. része: A forradalmár, nemrég pedig a II. kötet: A cselszövő, de könyvet publikált a II. János Pál pápa elleni merénylet magyar száláról, egy megzsarolt magyar meleg püspök történetéről is A pápa emberei címen.


Tehát szeretettel várunk minden érdeklődőt október 14-én, szerdán 18,45-kor a Dankó u. 11-ben, a Wesley János Főiskolán. (A térképet lásd a honlapon: www.polvax.hu!)

Üdv:

Szentirmay László
(IRMA)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polvax.blog.hu/api/trackback/id/tr477894152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása