HTML

> Poltár (polvax.hu)

FÜGGETLEN KÖZÉLETI KLUB

> Helyszín

Wesley János Lelkészképző Főiskola
Budapest, VIII. kerületi Dankó u. 11.

> Segítség!

Nagyon kérem, ha megteheted, - cégeden keresztül vagy magánszemélyként - segítsd házigazdánk, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületét! Elsősorban pénzadománnyal:
(IBAN: HU26) 
10400140-00026699-00000006
A kedvezményezett neve, címe:
Oltalom Karitatív Egyesület, 1086 Budapest, Dankó u. 9.
(K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Az egyéb természetbeni adományokat (ruha, tartós élelmiszer stb. ) is szívesen fogadják 24 órás ügyeletükön a Dankó u. 15. sz. alatt.

 

> Impresszum

 

Info: Szentirmay László

Tel: 235-0317

mail@polvax.hu

Szerk: Halász Géza

> Mobilinternet

Részletek / megrendelés / vélemények / könyvbemutatók

Kedves Érdeklődő!polvax-konyv_page_1.jpg

 • Ha szeretne további részleteket megtudni a könyvről, pl. kíváncsi a könyv tartalom-jegyzékére, Lengyel László előszavára vagy Kéri László utószavára, kérem, kattintson a könyv fotójára,  és megnézheti ezeket és egyéb oldalakat a könyvből.
 • Ha megvásárolná, akkor dedikálva (bolti áron!) megkaphatja 2-3 napon belül (otthoni vagy munkahelyi) címén, vagy 10% kedvezménnyel a FoxPost csomagküldő Önhöz legközelebbi automatájában (Lásd pár sorral lejjebb!)
 • Ha kíváncsi a recenziókra, sajtó és egyéb véleményekre, akkor összefoglalva olvashatja lejjebb vagy részletesen a honlap jobboldalán az OLDALAK / RECENZIÓK menüpontra kattintva.
 • Ha több ideje van, s szívesen megnézné a könyvbemutatókon elhangzott beszélgetéseket, kattintson az itteni linkekre: pl. XII. 13.: Villányi úti konferenciaközpont vagy IV. 16.: Írók boltja.
 • Ha már olvasta a könyvet, kíváncsian várom a véleményét, kritikáját, megjegyzéseit, kiegészítéseit, javaslatait. 
 • Ha tetszett a könyv, rendelje meg szeretteinek, 'barátainak és üzletfeleinek' (akár cége ajándékaként jelentős kedvezménnyel)!
 • Aki szeretne belenézni a POLVAX klub történetébe, a jobb
  menüsor ARCHÍVUM linkjén hosszú évekre visszamenőleg megnézheti az akkori klubestek előzeteseit, tudósításait, sőt a POLVAX ANNO pontra kattintva a klubról szóló, közel négy évtizeddel ezelőtti újságcikkeket is elolvashat.
 • Jó böngészést,

üdvözlettel:
Szentirmay László
1/235-0317

mail@polvax.hu
2019. november 24.

_______________________

MEGRENDELÉS:

Ha (akár dedikált) példányt szeretne, akkor 5.000 Ft-ért az (otthoni vagy céges) címére, vagy 4.500 Ft-ért a FoxPost Önhöz legközelebb eső csomagautomatájába rendelheti meg (lásd: foxpost.hu)!
* Utalja át az összeget az OTP 11773229-05341364 számlára
* A mail@polvax.hu címre küldje el a címét / vagy a foxpost.hu honlapon az automata-keresőben kiválasztott címet (országosan több mint 100 csomagpont található a legnagyobb bevásárlóközpontokban, Auchan és Tesco áruházaknál) / mobil számát, amelyen értesítést kap a szállítás idejéről, illetve egy kódot, hogy a számokat az automatába beütve kinyíljon az ön postafiók ajtaja, ahonnan kiveheti a gondosan becsomagolt könyvet / s jelezze, pontosan milyen névre kéri a dedikációt!
Tel.: 1/235-0317
_______________________

VÉLEMÉNYEK:

LENGYEL LÁSZLÓE könyv a civil világ kicsiny szabad köreiről és azokat számtalan disznószemével figyelő hatalomról szól. Két korszakról. Az egyikben a kádári hatalom leépüléséről és az egyetemi klubvilág fölépüléséről, a másikban az orbáni hatalom kiépüléséről és a civil világ megfojtásáról szól a mese. Visszatekintve, az 1970-es és 80-as évek hősi kornak tűnnek, a 2010-es évek pedig szánalmas és alantas világnak. Szentirmay László egybegyűjtötte egy hajdani legendás, közgázos klub dokumentumait, és nagy szorgalommal átvilágította a megfigyelőket, hogy ebből megírja egy tisztességes és bátor vállalkozás, a közgazdász diák szabadságharc történetét.

KÉRI LÁSZLÓ: Szentirmay László szakkutatókat megszégyenítő alapossággal mutatja be nekünk a mechanizmust: az egyetemi/alternatív világ megfigyelésére szakosodott kisüzem helyét a nagyüzem egészén belül. Megtudhatjuk a beszervezések százféle trükkjét, olvashatjuk a bornírt és fontoskodó jelentések szövegeit, megismerhetjük a rejtett jutalmazások, a júdáspénzek formáit és későbbi karriereket megalapozó mivoltukat.

BOKROS LAJOSA könyv nemcsak fontos kordokumentum, hanem szépen is van megírva és jól szerkesztve. Hangsúlyosan kiemeli a szörnyű párhuzamot a két rendszer között. Gratulálok hozzá!

SURÁNYI GYÖRGY: Kiváló írás, komoly munka. Élvezetes és egyúttal szomorú időutazás is ez a rendhagyó könyv.

GOMBÁR CSABA politológus: A könyv tartalma, a mi kis miniatűr reformkorunkról, s ami lett belőle: remek. A megírása is az. A könyv külalakja meg egyenesen remekmű.

PARTI NAGY LAJOS író: „Egy egészen érdekfeszítő rendszertörténet – egy könyv, amit jó, ha mindig keze ügyében tart az ember.”

ÉLET ÉS IRODALOM (Domány András): Izgalmas olvasmány ez a 70-es 80-as évek fiatal értelmiségéről és a kor politikai mechanizmusairól. Emellett szokatlanul eredeti formájú kötet, szellemes tördelési és tipográfiai megoldásokkal.

HVG (Révész Sándor): Mára már kiesett a köztudatból, hogy az 1970-80-as években milyen gazdag volt a budapesti második és "másfeledik" nyilvánosság. Vitakörök, egyetemi és nem egyetemi politikai klubok, szakkollégiumok,, "repülő"szabadegyetemek, lakásszemináriumok, lakásszínházak, nem hivatalos irodalmi estek, kiállítások, happeningek, táborok, szamizdat butik. Erről az elsüllyedt világról ad minden eddiginél teljesebb képet Szentirmay könyve, középpontban az egyik legjelentősebb politikai klubbal, a Közgázon szervezett Polvaxszal.

168 ÓRA (Cseri Péter): A Polvaxban tiszteletét tette a politikai, gazdasági és szellemi elit színe java, köztük miniszterelnökök, a szakminiszterekkel pedig Dunát lehetett volna rekeszteni. Történetének legizgalmasabb része az állampárti időszakra tehető, amikor két alkalommal is egy időre felfüggesztették a működését. A titkosszolgálati jelentésekből kiderül, hogy a besúgók mit tartottak a leginkább fontosnak és veszélyesnek a Polvaxból.

BOOM Magazin (Kocsi Ilona): Furcsa ez a könyv: olyan mint egy titkos dosszié. Egy titkosszolgálati dosszié. Ügynökök és informátorok egész hada jelentett a POLVAX rendezvényeiről, szervezőiről, vendégeiről. A gyorsan népszerű rendezvények egy idő után „szúrták” a hatalom szemét, s mind gyakrabban akadályozták a programok lebonyolítását. 2011-ben még újjáéledt öt évre, de kiderült, most sem könnyebb egy ilyen klub működtetése.

NÉPSZAVA (Gulyás Erika): A legizgalmasabb részek azok, ahol a személyes visszaemlékezések és a dokumentumok alapján az események részleteibe vagy azok mögé is bepillanthatunk… Mégsem nosztalgia lengi körül ezt a rendkívüli alapossággal összeállított könyvet. Inkább az  üzenet, hogy másként is alakulhatna ennek az országnak a jövője, ha a most lázadó fiatalok a tudásszomjukat és kitartásukat a közélet felé nyitva próbálnák megmutatni.

MAGYAR NARANCS (Barotányi Zoltán):  Jelenkorunk megértésében is sokat segítene, ha szorgos kutatói munka nyomán, sok-sok mozaikot összerakva sikerülne megírni a Kádár-kor minden részletre kiterjedő mikrohistóriáját – ebből a szempontból valamennyi adalék üdvözlendő! Pláne ha olyan olvasmányosra, sok tekintetben izgalmasra sikeredett, mint a POLVAX c. könyv.

HVG.hu : Révész Sándor interjúja a szerzővel a könyvről

Szólj hozzá!

Könyvbemutató az Örkény Könyvesboltban V. 2-án

A Kossuth Könyvkiadó Örkény Könyvesboltjában volt a könyv karikatúráinak kiállítási megnyitója, majd egy könyvbemutató beszélgetés. A bolt Cultiris Galériájában a címlap és a karikatúrák készítőjének, Deák Kázmér grafikus művésznek a kiállítását Halász Géza, a MÚOSZ Karikaturista Szakosztályának elnöke nyitotta meg. 

fohbcclfbpmgjhkp.pngpjleeeacopfkndgd.png

 A megnyitón a tehetséges Kodachrome gitár duó: Jobbágy Bence és Méhes Adrián játszott saját és ismert számokat. Ezután Farkas Zoltán újságíró beszélgetett a szerzővel a könyv részleteiről.  

Szólj hozzá!

Könyvfesztivál Gordonnal...

gordonnal-konyvfesztivalon-iv-27.jpgKedves Barátaim és Érdeklődők! 

A Millenárison lezajlott 26. Nemzetközi Könyvfesztiválon a POLVAX-könyv 'albérlő' volt a 168 Óra standján, ahol Bajnai Gordon dedikálta a hetilap újságírói által szerkesztett érdekes könyvét.

Május 2-án az Örkény Könyvesboltban is lesz POLVAX könyvbemutató: Farkas Zoltánnal beszélgetünk... Előtte a könyvesbolt emeletén lévő CULTiRiS Galériában 17,oo-kor a könyv illusztrátorának, Deák Kázmér grafikus művésznek a (főleg a POLVAX-könyvben is szereplő) karikatúráit bemutató kiállítás nyílik meg, amelyet Halász Géza barátunk nyit meg.

Üdv: Szentirmay László
Irma

1/235-1317
mail@polvax.hu

Szólj hozzá!

Kéri Lacival az Írók Boltjában

fmkmcnmmeebhjeec.jpgÁprilis 16-án könyvbemutató volt az Írók Boltjában, ahol Kéri Lacival beszélgettünk a könyv apropóján az akkori és mostani helyzetről. Ha kíváncsi vagy megnézheted a beszélgetést a YouTube-on:.

Üdv: Szentirmay László (Irma)
235-0317  --  mail@polvax.hu

 

 

Szólj hozzá!

Könyvbemutatók: IV/16., V/2. – vélemények – HVG-interjú

Kedves Polvaxos Barátaim!

 • Kéri László beszélget a szerzővel az Írók Boltjában április 16-án 16,oo-kor (1061 Andrássy út 45. – a Liszt F. térnél) - majd könyvbemutató lesz május 2-án délután az Örkény Könyvesboltban is (1137 Szent István krt. 26.).
 • Ha még nincs meg a könyv, a helyszínen is megveheted, vagy ha nem érsz rá, dedikálva megkaphatod 2-3 napon belül a címedre vagy egy közeli FoxPost csomagpont fiókjában. (Lásd lejjebb!)
 • Ha megvan és már olvastad, kíváncsian várom a véleményedet a mail@polvax.hu címre.
 • A sajtó- és egyéb véleményeket összefoglalva olvashatod lejjebb vagy részletesen a blog jobb oldalán a OLDALAK / RECENZIÓK menüpontban.
 • Legutóbb a HVG munkatársa, Révész Sándor készített interjút a szerzővel:   https://hvg.hu/kultura/20190326_Polvax_a_Kozgazon_Amikor_Aczel_Gyorgy_teljesen_megetette_a_tarsasagot

irma.jpg
Várom leveleteket, megjegyzéseiteket,
üdv:
Szentirmay László
Irma
mail@polvax.hu
1/235-0317

Szólj hozzá!