HTML

> Poltár (polvax.hu)

FÜGGETLEN KÖZÉLETI KLUB

> Helyszín

Wesley János Lelkészképző Főiskola
Budapest, VIII. kerületi Dankó u. 11.

> Segítség

Nagyon kérem, ha megteheted, - cégeden keresztül vagy magánszemélyként - segítsd az egykori POLVAX klub házigazdája, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesületét! Elsősorban pénzadománnyal:
(IBAN: HU26) 
10400140-00026699-00000006
A kedvezményezett neve, címe:
Oltalom Karitatív Egyesület, 1086 Budapest, Dankó u. 9.
(K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Vagy Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség:
(IBAN: HU71)
11763086-15996886-00000000
(OTP Bank Nyrt. – 1051 Budapest, Nádor u. 16.)
Az egyéb természetbeni adományokat (ruha, tartós élelmiszer stb. ) is szívesen fogadják 24 órás ügyeletükön a Dankó u. 15. sz. alatt.

 

> Impresszum

 

Info: Szentirmay László

Tel: 235-0317

mail@polvax.hu

Szerk: Halász Géza

> Mobilinternet

Részletek / megrendelés / vélemények / könyvbemutatók

Kedves Érdeklődő!polvax-konyv_page_1.jpg

  • Ha szeretne további részleteket megtudni a könyvről, pl. kíváncsi a könyv tartalom-jegyzékére, Lengyel László előszavára vagy Kéri László utószavára, kérem, kattintson a könyv fotójára,  és megnézheti ezeket és egyéb oldalakat a könyvből.
  • Ha megvásárolná, akkor dedikálva (bolti áron!) megkaphatja 2-3 napon belül (otthoni vagy munkahelyi) címén, vagy 10% kedvezménnyel a FoxPost csomagküldő Önhöz legközelebbi automatájában (Lásd pár sorral lejjebb!)
  • Ha kíváncsi a recenziókra, sajtó és egyéb véleményekre, akkor összefoglalva olvashatja lejjebb vagy részletesen a honlap jobboldalán az OLDALAK / RECENZIÓK menüpontra kattintva.
  • Ha több ideje van, s szívesen megnézné a könyvbemutatókon elhangzott beszélgetéseket, kattintson az itteni linkekre: pl. XII. 13.: Villányi úti konferenciaközpont vagy IV. 16.: Írók boltja.
  • Ha már olvasta a könyvet, kíváncsian várom a véleményét, kritikáját, megjegyzéseit, kiegészítéseit, javaslatait. 
  • Ha tetszett a könyv, rendelje meg szeretteinek, 'barátainak és üzletfeleinek' (akár cége ajándékaként jelentős kedvezménnyel)!
  • Aki szeretne belenézni a POLVAX klub történetébe, a jobb
    menüsor ARCHÍVUM linkjén hosszú évekre visszamenőleg megnézheti az akkori klubestek előzeteseit, tudósításait, sőt a POLVAX ANNO pontra kattintva a klubról szóló, közel négy évtizeddel ezelőtti újságcikkeket is elolvashat.
  • Jó böngészést,

üdvözlettel:
Szentirmay László
20/931-0728
mail@polvax.hu
2023. karácsonyán

_______________________

MEGRENDELÉS:

Ha (akár dedikált) példányt szeretne, akkor 6.000 Ft-ért az (otthoni vagy céges) címére, vagy 5.000 Ft-ért a FoxPost Önhöz legközelebb eső csomagautomatájába rendelheti meg (lásd: foxpost.hu)!
* Utalja át az összeget az OTP 11773229 - 05341364 (Szentirmay László) számlára, és a közleménybe írja be a saját nevét!
* A mail@polvax.hu címre küldje el a címét / vagy a foxpost.hu honlapon az automata-keresőben kiválasztott címet (országosan kb. 1.000 csomagpont található a legnagyobb bevásárlóközpontokban, Auchan és Tesco áruházaknál) / mobil számát, amelyen értesítést kap a szállítás idejéről, illetve egy kódot, hogy a számokat az automatába beütve kinyíljon az ön postafiók ajtaja, ahonnan kiveheti a gondosan becsomagolt könyvet / s jelezze, pontosan milyen névre kéri a dedikációt!
Tel.: 1/235-0317
_______________________

VÉLEMÉNYEK:

LENGYEL LÁSZLÓE könyv a civil világ kicsiny szabad köreiről és azokat számtalan disznószemével figyelő hatalomról szól. Két korszakról. Az egyikben a kádári hatalom leépüléséről és az egyetemi klubvilág fölépüléséről, a másikban az orbáni hatalom kiépüléséről és a civil világ megfojtásáról szól a mese. Visszatekintve, az 1970-es és 80-as évek hősi kornak tűnnek, a 2010-es évek pedig szánalmas és alantas világnak. Szentirmay László egybegyűjtötte egy hajdani legendás, közgázos klub dokumentumait, és nagy szorgalommal átvilágította a megfigyelőket, hogy ebből megírja egy tisztességes és bátor vállalkozás, a közgazdász diák szabadságharc történetét.

KÉRI LÁSZLÓ: Szentirmay László szakkutatókat megszégyenítő alapossággal mutatja be nekünk a mechanizmust: az egyetemi/alternatív világ megfigyelésére szakosodott kisüzem helyét a nagyüzem egészén belül. Megtudhatjuk a beszervezések százféle trükkjét, olvashatjuk a bornírt és fontoskodó jelentések szövegeit, megismerhetjük a rejtett jutalmazások, a júdáspénzek formáit és későbbi karriereket megalapozó mivoltukat.

BOKROS LAJOSA könyv nemcsak fontos kordokumentum, hanem szépen is van megírva és jól szerkesztve. Hangsúlyosan kiemeli a szörnyű párhuzamot a két rendszer között. Gratulálok hozzá!

SURÁNYI GYÖRGY: Kiváló írás, komoly munka. Élvezetes és egyúttal szomorú időutazás is ez a rendhagyó könyv.

GOMBÁR CSABA: A könyv tartalma, a mi kis miniatűr reformkorunkról, s ami lett belőle: remek. A megírása is az. A könyv külalakja meg egyenesen remekmű.

PARTI NAGY LAJOS: „Egy egészen érdekfeszítő rendszertörténet – egy könyv, amit jó, ha mindig keze ügyében tart az ember.”

MORCSÁNYI GÉZA: Gratulálok a könyvhöz, nagy tett ez a részedről! Remek lett az egész!

BAUER TAMÁS: Szívből gratulálok a könyv hatalmas sikeréhez! Barátsággal: B.T.

MOZGÓ VILÁG (Romsics Ignác): A kötet műfaja meghatározhatatlan, nem történészi monográfia és nem is dokumentumok és/vagy visszaemlékezések gyűjteménye, és nem is szépirodalom, hanem ez is, az is vegyesen. Leginkább történeti kaleidoszkópnak, montázsnak vagy egyvelegnek lenne nevezhető, de a betűk birodalmában nem létezik ilyen műfaj, így Szentirmay László tulajdonképpen új műfajt teremtett.

ÉLET ÉS IRODALOM (Domány András): Izgalmas olvasmány ez a 70-es 80-as évek fiatal értelmiségéről és a kor politikai mechanizmusairól. Emellett szokatlanul eredeti formájú kötet, szellemes tördelési és tipográfiai megoldásokkal.

HVG (Révész Sándor): Mára már kiesett a köztudatból, hogy az 1970-80-as években milyen gazdag volt a budapesti második és "másfeledik" nyilvánosság. Vitakörök, egyetemi és nem egyetemi politikai klubok, szakkollégiumok,, "repülő"szabadegyetemek, lakásszemináriumok, lakásszínházak, nem hivatalos irodalmi estek, kiállítások, happeningek, táborok, szamizdat butik. Erről az elsüllyedt világról ad minden eddiginél teljesebb képet Szentirmay könyve, középpontban az egyik legjelentősebb politikai klubbal, a Közgázon szervezett Polvaxszal.

168 ÓRA (Cseri Péter): A Polvaxban tiszteletét tette a politikai, gazdasági és szellemi elit színe java, köztük miniszterelnökök, a szakminiszterekkel pedig Dunát lehetett volna rekeszteni. Történetének legizgalmasabb része az állampárti időszakra tehető, amikor két alkalommal is egy időre felfüggesztették a működését. A titkosszolgálati jelentésekből kiderül, hogy a besúgók mit tartottak a leginkább fontosnak és veszélyesnek a Polvaxból.

BOOM Magazin (Kocsi Ilona): Furcsa ez a könyv: olyan mint egy titkos dosszié. Egy titkosszolgálati dosszié. Ügynökök és informátorok egész hada jelentett a POLVAX rendezvényeiről, szervezőiről, vendégeiről. A gyorsan népszerű rendezvények egy idő után „szúrták” a hatalom szemét, s mind gyakrabban akadályozták a programok lebonyolítását. 2011-ben még újjáéledt öt évre, de kiderült, most sem könnyebb egy ilyen klub működtetése.

NÉPSZAVA (Gulyás Erika): A legizgalmasabb részek azok, ahol a személyes visszaemlékezések és a dokumentumok alapján az események részleteibe vagy azok mögé is bepillanthatunk… Mégsem nosztalgia lengi körül ezt a rendkívüli alapossággal összeállított könyvet. Inkább az  üzenet, hogy másként is alakulhatna ennek az országnak a jövője, ha a most lázadó fiatalok a tudásszomjukat és kitartásukat a közélet felé nyitva próbálnák megmutatni.

MAGYAR NARANCS (Barotányi Zoltán):  Jelenkorunk megértésében is sokat segítene, ha szorgos kutatói munka nyomán, sok-sok mozaikot összerakva sikerülne megírni a Kádár-kor minden részletre kiterjedő mikrohistóriáját – ebből a szempontból valamennyi adalék üdvözlendő! Pláne ha olyan olvasmányosra, sok tekintetben izgalmasra sikeredett, mint a POLVAX c. könyv.

HVG.hu : Révész Sándor interjúja a szerzővel a könyvről

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polvax.blog.hu/api/trackback/id/tr2516258012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása